امروزه افراد بدون استثنا، علاقه زیادی به داشتن دندان هایی سفید و لبخندی زیبا دارند. برخی از دلایل مانند بد رنگ بودن و بدشکل بودن دندان ها باعث می شود تا فرد دندان های نازیبا و در نتیجه چهره نامطلوب داشته باشند. دندان پزشکان با استفاده از لمینت به فرد دندان ها و لبخندی زیبا هدیه می دهند. لمینت ها اصولا پوسته هایی نازک هستند که براساس ویژگی ها و شکل دندان های هر فرد به صورت مجزا و جداگانه ساخته می شوند. جالب است بدانید که در هنگام ساخت این پوسته هایی با ضخامت نازک از موادی استفاده می شود که دارای رنگی طبیعی و نزدیک به رنگ دندان باشند. اصولا از لمینت برای بخش جلویی دندان ها استفاده می شود تا شکل، طول، اندازه، رنگ و ظاهر دندان ها تغییر کند و فرد لبخند زیباتر و چهره ای گیرا داشته باشد.
انواع لمینت دندان
لیمنت دندان از نظر ساخت و جنس دارای انواعی می باشد که عبارتند از:
1- لمینت سرامیکی: این لمینت نسبت به لیمنت کامپوزیتی مقاوم تر است، از دوام بیشتری برخوردار است، دارای ظاهرطبیعی تری می باشد، ثبات رنگی بیشتری دارد. این نوع از لمینت دارای مزایایی نیز می باشد که عبارت است از:
1- زیبا و طبیعی به نظر می رسند.
2- هرگز دچار تغییر رنگ نمی شوند و هیچ گونه لکه ای بر روی آن ها ایجاد نمی شود.
3- نسبت به لمینت کامپوزیتی دارای دوام و ماندگاری بالاتری می باشد.
4- از استحکام بالایی برخوردار است.
5- جهت نصب این نوع لمینت هیچ نیازی به بی حسی وجود ندارد.
6- این کار تنها در 2 جلسه انجام می شود.
7- باعث التهاب لثه نمی شود و سازگاری بیشتری با لثه دارد.
2- لمینت کامپوزیتی: این نوع از لیمنت دارای ثبات رنگی کمتری می باشد و نسبت به لمینت سرامیکی از قیمت کمتری برخوردار است. یکی از ویژگی ها و مزیت های این نوع لمینت این است که نسبت به انواع دیگر لمینت تراش کمتری دارد.
خدمات لمینت دندان در سعادت آباد
کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد با کادری مجرب در محدوده خیابان سرو سعادت آباد آماده ارائه خدمات دندانپزشکی از جمله لمینت دندان در سعادت آباد میباشد شما همواره میتوانید جهت اخذ نوبت ویزیت با شماره های کلینیک سعادت آبا تماس حاصل فرمایید.از نگاه مخاطبان این کلینیک بهترین کلینیک دندانپزشکی در سعادت آباد میباشد.
لمینت دندان برای چه افرادی مناسب است؟
افرادی که دارای دندان های کج، دو رنگ، کوتاه، با فاصله هستند و یا این که قسمتی از دندان هایشان ساییده شده باشد و هم ردیف نباشند مناسب برای انجام لیمنت هستند. اصولا افرادی که بدرنگی و بد فرمی دندان هایشان اذیتشان می کند متقاضی انجام لیمنت دندان هستند.
موارد استفاده از لمینت کامپوزیتی
1- دندان هایی که بد شکل و بد فرم باشند.
2- دندان هایی که بد رنگ باشند.
3- افرادی که لبه دندان هایشان لب پر و یا شکسته شده باشد.
4- افرادی که به به هم ریختگی خفیف و جزئی دندان ها دچار هستند.
5- بستن فاصله بین دندان ها.
موارد استفاده از لیمنت سرامیکی
1- ترمیم و بهبود دندان هایی که دچار به هم ریختگی جزئی باشند.
2- جهت بستن فاصله ایجاد شده بین دندان ها.
3- جهت ترمیم دندان هایی که دچار تغییر رنگ و پوسیدگی شده باشند.
4- ترمیم دندان هایی که لب پر و یا شکسته شده باشند.
5- ترمیم و بهبود دندان هایی که به صورت مادرزادی دچار لکه باشند.
مراحل انجام لیمنت دندان
دندان پزشک برای آماده سازی دندان ها جهت نصب لمینت، حدود نیم میلی متر از سطح دندان ها را تراش می دهد. علت تراش دادن سطح دندان ایجاد سطحی صاف است تا لمینت بتواند به خوبی بر روی آن قرار بگیرد. دندان پزشک باید دقت داشته باشد تا تراش دادن سطوح دندان ها سبب آسیب رسیدن به مینای دندان ها نشود. برای تراش دادن مینای دندان ها، دندان پزشک بی حسی موضعی را به ناحیه مورد نظر تزریق می کند. بعد از این که سطح دندان ها یک دست و صاف شدند و تراشیدن مینای دندان ها تمام شد وقت قالب گیری است. دندان پزشک بعد از قالب گیری از دندان های فرد، قالب را به لابراتوار می فرستند تا مرحله ساخت لمینت دندان ها انجام شود. حدود دو الی چهار هفته ساخت لمینت دندان ها در لابراتوار طول می کشد. بعد از این که لمینت های دندان ساخته شد، دندان پزشک لمینت آماده شده را برای ارزیابی و بررسی بر روی دندان های فرد قرار می دهد تا اندازه و رنگ آن ها چک شوند. یکی از نکات قابل توجه این است که اصولا رنگ لمینت دندان ها مطابق با چسب لمینت دندان است. در مرحله بعد دوباره دندان ها تمیز می شوند و سطحشان تراش داده می شود تا اگر ناصافی بر روی دندان وجود دارد از بین برود و سطح دندان ها زبر شود و از قدرت چسبندگی بالاتری برخوردار باشند. بعد از این که لمینت ها بر روی دندان های فرد چسبانده شدند، دندان پزشک با استفاده از تابش پرتوهای نور لمینت را به سطح دندان می چسباند. این پرتوها سرعت چسبیدن لمینت به دندان ها را افزایش می دهند. بعد از این که کار تمام شد، دندان پزشک به بیمار توصیه می کند تا چند هفته بعد برای ویزیت و بررسی مجدد به مطب مراجعه کند.
لمینت دندان چقدر طول عمر دارد؟
همانطور که پیش تر ذکر کردیم اصولا لمینت های سرامیکی دوام، استحکام و طول عمر بسیار بالایی دارند. دندان های لمینت شده نیاز به مراقبت دارند و نباید بدون هیچ مراقبتی آن ها را به حال خود رها کرد. بهتر است فرد هر چند ماه یک بار برای چکاپ و بررسی های نهایی به دندان پزشک مراجعه کند تا مشکل جدی ایجاد نشود. یکی از نکات مهم راجع به لمینت ها این است که این لمینت ها مقاومت بالایی نسبت به رنگ پذیری دارند و رنگ خود را در سخت ترین شرایط نیز از دست نمی دهند. افرادی که لمینت دارند بهتر است مراقب باشند تا دندان های لمینت شده آن ها دچار شکستگی نشود. برای افزایش طول عمر لمینت ملاحظاتی وجود دارد که باید رعایت کنید از جمله خودداری از شکستن تخمه و اجسام سخت با دندان ها.
چه کسانی نباید از لمینت دندان استفاده کنند؟
1- افرادی که دندان هایشان به پوسیدگی های وسیع دچار شده باشد.
2- افرادی که دارای سایش مینای دندان های شدیدی می باشند و بافت مینای آن ها کافی نمی باشد.
3- افرادی که دارای دندان قروچه می باشند.